Tystnad… Tagning! En vandring i Kristianstads filmhistoria

Kom med på en stadsvandring i filmens tecken!

Kristianstad är den svenska filmens vagga och det får du höra om i denna vandring. Vilka är de viktiga platserna och personerna i den tidiga filmens utveckling?

Följ med på en tidsresa till det tidiga 1900-talet; vem var Sveriges första stuntman, hur lång var en superfilm, och hur långt var biograferna beredda att gå för att vinna Kristianstadspubliken? Du får veta mer tillsammans med museipedagogerna André Ivarsson och Sigrid Nilsson.

Vi möts vid entrén till Regionmuseet Kristianstad.

Välkommen!

Fredagen den 6 september - kl. 16:00-17:00

Besöksinformation

Adress: Östra Storgatan 27 B, Kristianstad

Landskap: Skåne

Tillgänglighet

Parkering: Markerade parkeringsplatser för personer med rörelsehinder finns på Stora torg.  Andra finns på Östra Boulevarden, vid korsningen mot Nya Boulevarden.

Fram till vår entré: Två hårdgjorda gångar leder fram till entrén, en från Nya Boulevarden och en från Stora Torg.

Ingång och utgång

När du ska in: Dörröppningsautomatik finns till höger utanför dörren på en stolpe, men med dålig ljushetskontrast. Innanför första dörren sitter dörröppningsautomatiken för nästa dörr direkt till höger i hörnet.

När du ska ut: Dörröppningsautomatik till första dörren sitter precis bredvid dörren. Till andra dörren sitter dörröppningsautomatiken mitt emellan dörrarna till höger, men med dålig ljushetskontrast.

Själva vandringen: Stadsvandringen sker både på gator och i parkmiljö. Det förekommer inga trappor under turen, men underlaget varierar mellan ex. gatsten, asfalt, grusväg och gräsmatta. Det finns inga sittplatser vid vandringens stopp.

Kontakt

Kontaktperson: Sigrid Nilsson eller André Ivarsson

Telefon/Mobiltelefon: 044-62 01 900

E-post: info@regionmuseet.se

Arrangörer: Regionmuseet Skåne

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: