Invigningar av Granitkustens berättarbänkar

Granitkustens berättarbänk är en sittplats – i granit – att slå sig ner på och via QR-koder ta del av granitens berättelse i Bohusläns konst, natur och kulturarv.

Informationstavlor, karta över Granitkusten, besöksmål och våra medlemmar och berättarbänkar sätts upp på utvalda platser inom Granitkusten, vilka särskilt representerar graniten och dess betydelse.

Under Kulturarvsdagshelgen, lördag 7/9, kommer berättarbänk invigas i Munkedal, Tanum och Sotenäs kommuner. För mer detaljerat program, se Granitkustens hemsida närmare evenemanget.

Projektet är ett samarbete mellan Granitkusten och dess medlemmar. Tidigare har vi satt upp berättarbänkar i Lysekil och på Malmön. Projektet är finansierat av Riksantikvarieämbetet, Västra Götalandsregionen, Gustaf B Thordéns stiftelse, Sotenäs och Lysekils kommuner samt Hallindens granit.

Välkommen!

Lördagen den 7 september - kl. 10:00-17:00

Besöksinformation

Landskap: Bohuslän

Tillgänglighet

Invigningarna kommer ske på olika platser, med olika tillgänglighet. Alla är utomhus, och underlaget varierar. Alla har åtkomst via väg eller stig med en kortare promenad från parkeringsmöjligheter.

Mer information finns på: https://www.granitkusten.com

Kontakt

Kontaktperson: Lisa B Liljas

Telefon/Mobiltelefon: 070-740 01 09

E-post: sekreterare@granitkusten.com

Arrangörer: Granitkusten ideell förening.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: