En leende kvinna står i en studio framför kameror och flera skärmar. Bakom skärmarna sitter en man och överser sändningen.
Digitala samtal, en webbinarieserie om digitalisering, våren 2024. Samtalen modereras av Lisa Berg, Riksantikvarieämbetet. Foto: (CC BY)

Digitala samtal – en webbinarieserie om digitalt kulturarv

Riksantikvarieämbetet uppskattade serie Digitala samtal fortsätter hösten 2024. Samtalen sänds digitalt och handlar om digitalisering i olika former. Vi riktar oss till dig som jobbar med frågor som är kopplade till digitalisering inom museiområdet eller som har ett intresse av dessa frågor.

Välkommen till ett digitalt samtal där teknik möter människor och idéer frodas i den elektroniska atmosfären!

Samtalen är tänkta att vara på en lättsam nivå med information och erfarenheter från intern och extern expertis och varar i 45 minuter med inbjudna gäster och avslutas med en öppen frågestund. Samtalen sker på Zoom, ingen föranmälan krävs – det är bara att hoppa in!

När: Onsdag 11 september 15.00–15.45
Var: Digitalt via Zoom

Länk för att delta i Digitala samtal

Samtalets tema: ”Att aktivera sina samlingar”

Museerna jobbar hårt med att digitalisera sina samlingar för att de ska bli tillgängliga för fler.
På Riksantikvarieämbetet blev vi inspirerade av alla fantastiska föremål som finns i samlingarna så vi tog fram en målarbok och en bilderbok för att visa på hur man på ett lekfullt sätt kan använda samlingarna.

Vi pratar med Henrik Johansson Arkivarie på Jönköpings läns museum, Marie Stenman och Karolina Strömback från Kalixlinjens museum.

Vi vill också bjuda in dig i samtalet så att du kan berätta vad ni gör på ert museum för att samlingarna ska bli mer synliga.

Djur är också kultur – exempel på finurliga föremål i museisamlingarna

Upplev Jönköpings läns konst och kulturhistoria. Alltid fri entré! (jonkopingslansmuseum.se)

Välkommen – Kalixlinjens museum

Evenemangsinformation

Plats: Zoom
Start:
Slut:
  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
  • Kategorier: Seminarium