Kom och träffa en arkeolog, visa dina fynd, och lär dig mer!

Har du någon gång hittat något som du anar kan vara riktigt gammalt? En känsla av att den senaste människan som höll i föremålet kanske levde för hundratals eller tusentals år sedan?

På Arkeologidagen 2024 har du möjlighet att ta med ditt föremål och visa det för arkeolog Lena Berglund från länsstyrelsen och Rians medarbetare som arbetar med de kulturhistoriska samlingarna på museet.

Vi kommer att plocka fram arkeologiskt material från Falkenberg med omnejd som vanligtvis inte är utställt. I år kommer vi också att lägga särskilt fokus på att berätta om de nyligen utförda utgrävningarna av boplatser från yngre bronsåldern och romersk järnålder i Vinberg öster om Falkenberg. Utgrävningarna genomfördes av Arkeologerna, Statens Historiska museer.

Vi håller till på Hembygdsmuseet i Falkenberg. Fri entré till arrangemanget och hembygdsmuseet. Vi bjuder på enklare fornfika.

Varmt välkomna!

Söndagen den 25 augusti - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Tillgänglighet

Aktiviteten hålls i hembygdsmuseets trädgård. Det är kullerstensgata. Parkering finns på gatan utanför eller ett par hundra meter bort nere vid Ätrans strandkant.
Om du vill passa på att besöka hembygdsmuseets lokaler inomhus är det tyvärr inte möjligt att gå in med rullstol eller rullator. Det är trappa till övervåningen och ingen hiss.

Kontakt

Kontaktperson: Jessica Hietasaari Andersson, Samlingsintendent, Rian

Telefon/Mobiltelefon: 076-724 26 36

E-post: jessica.hietasaari-andersson@falkenberg.se

Arrangörer: Rian Kulturhistoria, Länsstyrelsen i Hallands län, Hembygdsföreningen i Falkenberg

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: