Den självständiga Bonderepubliken Gotlands kulturarv

Besök Burs – Ett spännande kulturhistoriskt besöksmål!

I Burs förvaltas kulturarvet aktivt av Burs Hembygdsförening, Burs Pastorat, Burs Bygdegårdsförening, Vanges Museigård, Stavgards Vikingagård och LRF.

De mest uppskattade kulturhistoriska besöksmålen är Sojdemuseet, Fattigstugan, Skolmuseet, Kyrkan och Prästgården, Hjorters kapell, Vanges Museigård, fornlämningarna vid Bandlunde med Stavgards Vikingagård och hembygdsföreningens kulturstig samt fiskelägena vid Tomtbod, Krakstädar och Hörte.

Under kulturarvsdagshelgen kommer Burs Hembygdsförening att hålla sina besöksmål vid Egon Klints Sojdemuseum, Fattigstugan med Skolmuseet och Kulturstigen vid Bandlunde öppna för allmänheten med guider på plats lördag den 7 september kl 10 – 15.

Kaffe med bröd finns att köpa vid Sojdemuseet.

För ett besök i Burs föreslår vi att du börjar med Sojdemuseet, där det kommer finnas guider som kan ge tips om vilka ytterligare besöksmål som kan vara intressanta för dig utifrån dina intressen. Där kommer att finnas information om alla Burs besöksmål som är öppna under Kulturarvsdagarna och en karta som gör det enkelt att hitta.

Mer information om Hembygdsföreningen och våra besöksmål finns på http://hembygd.se/burs.

Till Egon Klints Sojdemuseum hittar du enkelt genom att skriva in ”sojdemuseum” i Google Maps och det är skyltat från väg 533 vid Västerlaus på lördagen.

Välkommen!

Lördagen den 7 september - kl. 10:00-15:00

Besöksinformation

Adress: c/o Hanaeus, Burs Allmunde 164, 62349 Stånga, Stånga

Landskap: Gotland

Tillgänglighet

Med undantag för Kulturstigen och några av museibyggnaderna så är besöksmålen tillgängliga med rullstol. Det finns torrdass.

Mer information finns på: https://www.hembygd.se/burs

Kontakt

Kontaktperson: Kristina Östre

Telefon/Mobiltelefon: 070-3312356

E-post: kristina.jacobsson@vesterlaus.se

Arrangörer: Burs Hembygdsförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: