Ett rekonstruerat lerklinat vikingatida hus, där fasaden är gul och på det spetsiga taken sitter något som liknar tjurens horn.
På Stavgard Vikingagård finns flera rekonstruerade hus från vikingatiden. I området finns också massor av lämningar från järnåldern. Foto: (CC BY)

Stavgard visar vägar och spår!

Varmt välkomna till Kulturarvsdagen på Stavgard! Hur levde man på Beowulfs och Stavars tid på denna plats? Det får du veta när du besöker oss.

Följ med på en dag av guidningar, hantverk och lek vid lekgården. Kika in i våra hus, ta med något att lägga på grillen vid härden och ha en härlig dag tillsammans med familjen.

Stavgard är en unik plats på Gotland, beläget på sydöstra sidan i Burs socken. Platsen är omgiven av ruiner och gravrösen från järnåldern. Bland dem ruinen av det största järnåldershuset i norra Europa, vilket kan ha varit hem för hjälten Beowulf. Stavgard är en återskapad vikingaby och på sommaren är den fylld med besökare och vikingar. Här smids det, tyg vävs och färgas, bröd bakas och olika hantverk utförs.

Entré 100 kr för vuxna, barn upp till 16 år 50 kr.

Varmt välkomna!

Söndagen den 8 september - kl. 11:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Burs Stavgard 627, Burs socken

Landskap: Gotland

Tillgänglighet

Kuperad terräng, torrdass, vandringar görs i området där inte barnvagn och liknande kan delta.

Mer information finns på: https://www.stavgard.se/

Kontakt

Kontaktperson: Lisa Wanneby

Telefon/Mobiltelefon: 070-2275590

E-post: stavgard@gmail.com

Arrangörer: Stavgard Vikingagård

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: