BRIO Lekoseum – en levande mötesplats mitt i Osby

Ta chansen att få en guidad visning av Lekoseum där vi berättar om utvecklingen av vårt nya museum och där vi visar unika leksaker från Brio, Barbie, Märklin och Alga.

I september firas återigen kulturarvet runt om i landet. Temat i år är ” Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser”. Det uppmärksammar vi genom att berätta om hur BRIO Lekoseums nya lokaler skapar möjligheter till en levande mötesplats mitt i Osby i anrika Briohuset på Briogatan 1.

Visningen inleds med 30 minuter introduktion om arkivarbete och om Lekoseums arbete med att tillgängliggöra samlingen. Därefter blir det cirka 45 minuters visning i museet.

Antalet besökare är begränsat till 20 personer. Förbokning kan ske via info@lekoseum.se. Först till kvarn gäller.

Entréavgift: 125 kr/person (inträdet till Lekoseum). Ingen rabatt för årskort.
Åldersgräns: 16 år.
Tid: 75 minuter

Välkomna!

Fredagen den 6 september - kl. 10:00-11:30

Besöksinformation

Adress: Briogatan 1, Osby

Landskap: Skåne

Tillgänglighet

Vi vill att Lekoseum ska vara tillgängligt för alla och arbetar kontinuerligt med att förbättra vår tillgänglighet. Det är stora fria ytor inne i utställningshallen och alla salar kan besökas med rullstol. Vi undanber oss barnvagnar i museet. Handikapptoaletten är anpassade för våra besökare som använder rullstol, rollator eller andra hjälpmedel. Parkeringsplatser för dig med rörelse-nedsättning finns i nära anslutning till museet.

Har du frågor angående vår tillgänglighet är du välkommen att höra av dig till museet på 0760-28 70 72 eller mejla info@lekoseum.se

Kontakt

Kontaktperson: Stiftelsen Lekoseum

Telefon/Mobiltelefon: 0760-28 70 72

E-post: info@lekoseum.se

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: