Mötesplats: Kulturarv i Ballingstorp i Östra Göinge kommun

Hembygdsrörelsen bjuder in till Kulturarvsdagen på Ballingtorpsgården som mötesplats för att berätta om kulturarvet från Ballingstorp i Östra Göinge kommun.

Kulturarvsdagen ska ge möjlighet för engagerade personer och organisationer att väcka intresse för kulturhistoria och att synliggöra den breda palett av kulturarv som finns i dagens Sverige – där har vi mycket att erbjuda i Skånes hembygdsförbund.

Ballingstorpsgården är en historiskt intressant gård norr om Kristianstad i Skåne. Det är en fyrlängad skogsbygdsgård i knuttimring och skiftesverk, övervägande från 1700-talet.  Större delen av den ursprungliga  gårdsanläggningen finns fortfarande kvar. Själva bostadshuset är en ryggåsstuga av ”sydgötisk typ”, vanligen kallad ”högloftsstuga”.

Under vårt arrangemang på Ballingstorpsgården kommer vi att berätta hur kulturarvet knutits samman genom möten och hur människor rört sig och mött varandra genom historien.

Varmt välkomna!

Söndagen den 8 september - kl. 12:30-15:00

Besöksinformation

Adress: Ballingstorpsvägen 224, Färlöv

Landskap: Skåne

Tillgänglighet

Vatten och avlopp saknas men på Ballingstorpsgården finns ett utedass. Vid ingångarna till boningshusen är det trappsteg.

Hitta hit: Ballingstorps by utanför Hanaskog i Östra Göinge kommun

Grusväg 2 km för bil och cykel österut från väg 19 (mellan Hanaskog och Bjärlöv). Du kan också ta buss 545 från Broby/Knislinge alternativt Kristianstad och hoppa av vid hållplats Dammhuset. Därefter en promenad på den 2 km långa grusvägen.

 

Kontakt

Kontaktperson: Sven Jensén

Telefon/Mobiltelefon: 0708421231

E-post: sven.jensen@skaneshembygdsforbund.se

Arrangörer: Skånes hembygdsförbund med säte på Industrigatan 5 i Höör

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: