Upplev kulturarvets mötesplatser på Bjäre!

Fira kulturarvsdagen och Bjärehalvöns levande kulturarv, i Hembygdsparken i Boarp.

Med temat Kulturarvets vägar, knutpunkter och mötesplatser i åtanke vill vi speciellt lyfta Bjäres kulturföreningar i år. De är viktiga mötesplatser och vägen in i kulturarvet för många. Vi anordnar under dagen en kulturföreningsmässa. Alla deltagande föreningar kommer att visa upp sin verksamhet på olika sätt och det kommer bli massor av olika aktiviteter.

Under dagen invigs även utställningen ”Palmagården genom tiden”. Utställningen kommer att spegla ett vardagsliv under tidigt 1700-tal. Utställningen är kurerad av Eva Canebro och som sponsor står Backahill.

För de yngre barnen blir det Skånsk ramsröra! Tussa Lannér leder en berättarstund med ramsor och sånger från förr. Riktar sig till barn mellan 3–7 år.

I övrigt kan man uppleva allt det som Hembygdsparken har att erbjuda, den gamla lanthandeln, skolmuseet, odlingar och café Sockerärtan som håller öppet under dagen.

Vi hoppas under kulturarvsdagen kunna levandegöra allt arbete som föreningarna gör, och fokusera blicken på all den kultur och det stora kulturarv som Bjärehalvön har att erbjuda.

Välkommen!

Söndagen den 8 september - kl. 12:00-16:00

Besöksinformation

Adress: Italienska vägen 275B, 269 94, Båstad

Landskap: Skåne

Tillgänglighet

Handikapptoaletter och vanliga toaletter finns tillgängliga.

Avstånd från parkeringen varierar beroende på vart man ställer sig, men den närmaste parkeringen är i själva hembygdsparken.

Det finns handikapparkering.

Utrymmen så som toaletter och caféet är tillgängliga med rullstol.

Tillgängligheten i de olika gamla husen i hembygdsparken varierar från byggnad till byggnad. En del hus har oregelbundna stengolv och trappor.

I övrigt går det att ta sig runt utomhus i parken med rullstol

Kontakt

Kontaktperson: Tove Guander

Telefon/Mobiltelefon: 073-832 05 16

E-post: tove.guander@bastad.se

Arrangörer: Båstads kommuns kulturavdelning och Bjäre Härads Hembygdsförening

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: