Ett svart ånglok men rök ur skorstenen tuffar fram på räls mitt i det grön
Ånglok 1333, Landeryds Järnvägsmuseum. Foto: (CC BY)

Tågdagarna i Landeryd

Upplev ångloksdragna veterantåg och 1950-talsrälsbussar i tät trafik i gränstrakterna Småland-Halland. Kompletterande vägtrafik med äldre landsvägsbussar.

Öppet hus i lokstallet/Landeryds Järnvägsmuseum. Tågdagarna är ett kulturarvsbaserat evenemang med utställningar av veteranfordon, modelljärnvägar och foton, kulturupplevelser, musik- och annan underhållning, foodcourt, kaféförsäljning, våffeltält, marknader och stor mängd kringaktiviteter på övriga evenemangsorter i Småland (Hyltebruk, Broaryd, Burseryd och Smålandsstenar) och Halland (Kinnared, Torup och Rydöbruk).

Välkommen!

Besöksinformation

Lördagen den 7 september, kl. 09:00–18:00.

Söndagen den 8 september, kl. 09:00–18:00.

Adress: Hyltevägen 6, Landeryd

Landskap: Småland

Tillgänglighet

Landeryd nås med ordinarie Krösatåg från Halmstad eller Värnamo/Nässjö/Jönköping.

Bilparkering ca 400 meter från Landeryds station. Såväl tillfälliga som fasta toaletter finns i Landeryd, de senare i lokstallet/järnvägsmuseet. Toaletter även ombord på tågen.

Överlag god framkomlighet med rullstol inom evenemangsområdet i Landeryd och på övriga evenemangsorter, dock med begränsningar i delar av byggnader samt i veterantåg och landsvägsbussar.

Stations- och tågpersonal är behjälplig vid behov av hjälp.

Mer information finns på: https://www.tagdagarna.se

Kontakt

Kontaktperson: Per-Yngve Bengtsson

Telefon/Mobiltelefon: 073-318 47 53

E-post: per-yngve.bengtsson@landeryd.info

Arrangörer: Landeryds Järnvägsmuseum, Landeryds Samhällsförening och Landeryds GoIF med ekonomiskt stöd av Hylte kommun, Region Halland, Företagarna Hylte och Södra Hestra Sparbank. Tåg- och busstrafiken sker i samarbete med Nässjö Järnvägsmuseum, Svenska Motorvagnsklubben, Ringlinien i Göteborg och Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik i Virserum.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: