Fira Kulturarvsdagen med Brunnsmuseet!

Under hela helgen erbjuder vi ett unikt utbud av upplevelser i hjärtat av badanstalten på Sätra Brunn.

Följande programaktiviteter äger rum fredag, lördag och söndag kl. 11-15.

  • Brunnsmuseets jubileumsutställning 2024 i Henschens badhus.
  • Konstutställning med patienttavlor i Galleri Fribergers badhus.
  • Visning av det industrihistoriskt intressanta Maskinhuset.
  • Öppna hus på Sätra Brunn. Se några av husen från insidan, med Henschens och Fribergers badhus, Maskinhuset och Mellantorpet.

Samskapande projekt

Under helgen presenteras dessutom några av Brunnsmuseets pågående projekt för att bevara och tillgängliggöra kulturarvet Sätra Brunn. Form och tidpunkter för dessa aktiviteter kommuniceras genom Brunnsmuseets sociala medier och nyhetsbrev inför dagen.

  • Skragge-koden – om hur vi med hjälp av AI och volontärer på Wikisource tillsammans uttolkar brunnsgrundaren Samuel Skragges skrifter från åren 1688-1703.
  • Historiska kartor – en inblick i arbetet med Sätra Brunns geokodade och kartlagda kulturmiljöer och de unika historiska kartor som finns bevarade.
  • Wiki Loves Monuments 2024 – fotovandring för att bidra till fototävlingen. Fotovandringen leds av Gustav Fröjdlund, som har varit del av den svenska juryn för fototävlingen. Medtag egen kamera. Fotovandringen sker lördag eller söndag efter planering för väder.

Varmt välkomna!

Fredagen den 6 september - kl. 11:00-15:00

Lördagen den 7 september - kl. 11:00-15:00

Söndagen den 8 september - kl. 11:00-15:00

Besöksinformation

Adress: Urban Hjärnes väg 2, Sala

Landskap: Västmanland

Tillgänglighet

Till utställningarna i Henschens badhus och Fribergers badhus går det att komma in med rullator, rullstol och mindre barnvagn via lång ramp. Toalett finns i nära anslutning. Nära till parkering. Till Maskinhuset och Mellantorpet krävs fåtal trappsteg. Mellantorpet ligger längre bort på området, men kan att köra nära med bil. Särskilda hjälpmedel saknas tyvärr för dig med syn- eller hörselnedsättning. För att kunna fotografera under fotovandring är det nödvändigt att kunna förflytta sig själv över området.

Mer information finns på: https://brunnsmuseet.se/

Kontakt

Kontaktperson: Gustav Fröjdlund

Telefon/Mobiltelefon: 0708-32 37 34

E-post: gustav@brunnsmuseet.se

Arrangörer: Brunnsmuseet Sätra Brunn, en ideell förening med ändamålet att bedriva museiverksamhet med utgångspunkt från kurorten Sätra Brunn och att  verka och samverka för att de historiska värdena på Sätra Brunn bevaras och tillgängliggörs.

  • Publicerad:
  • Uppdaterad: